– massor av jobb, massor med mygg

Som vi har slitit för att få ordning. Rensat, kastat, gjort om och gjort ”rätt” . Nu är det nästan klart, ett antal sopsäckar har förts till återvinningen och det börjar kännas riktigt bra.
Gräsmattan har klippts några gånger- och vips orkade maskrosorna titta fram, och trädgårdsmöblerna är på plats. Min hammock ska få lite ny färg, och blomlådorna fyllas… sen är det precis som ”vanligt” igen
– eller nästan- allt som vi rensat borde ju ge mer ”luft” i skåp och lådor. Men det börjar kännas ”hemma” igenDet har varit rejält varmt, och vi har inte riktigt haft tid att fara och bada eller hitta på så mycket.
Hugo har haft lite tråkigt när vi mest varit inne och burit grejer hit och dit. Han vill busa och leka, helst brottas rejält med Ellen, som då föredrar att ligga och slappa i värmen. Ibland ger hon med sig och det blir några ordentliga nappatag- och man ser att Hugo är överlycklig, men andra dagar fräser hon ifrån och till slut ger han upp och hittar på något annat
Som att gräva upp gräsmattan….

en lycklig ”grävarnbetare”
sen gäller det ju att vakta sitt grävda hål

Tyvärr innebär värmen att myggen dykt upp i stora horder. Vi försöker ta skogspromenaderna när det blivit lite svalare på kvällen – men det gäller att ha rejält med myggmedel (Kamrat H dränker sig i Djungelolja medan jag förlitar mig på Thermacellen). Oavsett får man röra sig hela tiden, annars attackerar dom oavsett hur väl man smort in sig.
Hemma på gården får man hitta skugga där man kan.

Och mellan allt plockande och fixande måste man ju pausa med lite vardagsgörande, baka bröd, dricka kaffe och klippa klor, och för en gångs skull har vi inte ett gäng mopsar som slingrar som ålar när klotången kommer fram.

lite filande efter klippning

Och efter en sval nattpromenad blev det kväll även på farmen

Ellen älskar att knöla ihop sig i mopsarnas säng (när hon lite brer ut sig i soffan) mopsarna ligger ovanpå sin bädd och Hugo föredrar egen bädd där han kan kan sträcka ut ordentligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *