Mobiltest

Det här blir spännande. Första gången jag försöker göra ett inlägg via mobilen. Jag vill ju helst att det ska ”se ut” precis som vanligt när jag skriver, blev nog irriterad när layouten förändrades … men det här ska nog fungera. Alternativet är ju att inte lägga ut några inlägg alls innan vi flyttat hem igen

Vi bor ju fortfarande i Råneå, även om vi åker hem lite då och då och kollar läget- eller konstaterar att ingenting hänt sen sist. Nu verkar det vara det nya golvet som hamnat på avvägar – bara att vänta till det ”dyker upp”

Ellen löper fortfarande, känns som hon löpt i minst 193 dagar ( ok- en överdrift, men hon löper så mycket längre än mopsarna ) så det blir fortfarande delade koppelpromenader Jag börjar hitta lite fina promenadstigar , men ännu inte någon där jag törs släppa dem

Vi vaktar och har koll på ALLT som rör sig

Apropå koppelpromenader i urban miljö

Jag har alltid fascinerats över den enorma åtgång mina kamrater i stan verkat ha av bajspåsar. Turligt nog, för jag har alltid kunnat låna då jag sällan kommit ihåg att ta ned mig. På landet använder vi mkt sparsamt med dylika- men nu, nu inser jag vilka mängder det kan gå åt- och hur stora och rejäla de behöver vara till stora hundar Enda fördelen är väl att man snabbt ser om de är dåliga i magen. Varje promenad kommer jag ordentlig hem med- minst- två påsar, ordentligt hopknutna. Jag hoppas verkligen att alla grannar ser att här går en ordentlig hundägare som plockar upp- så jag inte blir beskylld för några kvarlämnade högar ( de finns de också) ?

Eftersom vi så sällan går långa promenade i koppel, och ändå mer sällan med kombinationen DdB/ mops ser man vissa olikheter som verkar rastypiska ( eller kanske bara våra knorrisar som är så) när kopplen kommer fram blir både Bull o Saga fullständigt galna, snurrar, hoppar och beter sig som vettvillingar- vilket gör att det både tar mkt längre tid och irritationen hinner växa ordentligt innan halsband o koppel är på. Ellen och Hugo sitter lugnt o väntar, i alla fall Ellen, Hugo verkar ta över lite mopsfnatt ibland När man väl kommit ut och rutit till några gånger går promenaden riktigt bra och fint, ingen som drar i koppel eller beter sig ( såvida det inte kommer en cykel nära bakom Bull- då jäklar) Man kunde ju tycka att efter 40-50 halsbands- och koppelpåtagningar borde en viss rutin infunnit sig- icke- det är galenskap på hög nivå varje gång

Finaste Hugo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *