– kaos…fast lite mysigt ändå

Det är kaos, ganska total kaos
Vi lämnar huset vid 6,30 varje morgon för att åka till vårt ”andra hem” med fullpackade väskor- men inser varje gång att vi glömt massor med ”jätteviktiga” saker i alla fall.
Att stiga upp vid 05 är inte riktigt vår grej- det är bara att inse att hjärnan är inte riktigt påkopplad så tidigt …så vår packning blir kanske inte riktigt ultimat 😀

Å´andra sidan- jämförbart med att balansera på smala bräder i köket på Mörön, hiskeligt varma byggfläktar som går dygnet runt och allt det man behöver finns så klart ”längs ner eller längst bort” så känns det mesta som ett lyft- även en glömd kaffebryggare

Bull kom på att man kunde bygga en supermysig koja i gullfiberisoleringen, och jag blev så klart helt hysterisk över allt ”glassplitter” han skulle få i ögonen och rusade efter honom- i det att jag trampade genom ngt som tydligen kallas ”blindbotten” och gjorde ett stort hål rakt ner till backen.
(Hörde se att Kamrat H skyllde på att Bordeauxerna gjort hålet 😀 – men det var jag och ingen annan 😀

Mitt i allt skulle vi handla mat på Ica Maxi.
Man blir en smula svältfödd när all mat antingen kommer direkt från kylen (Yoghurt , mackor) eller det som snabbt kan värmas i micron ( som står på golvet intill altandörren) så vi skulle äta oss riktigt mätta- typ smörgåstårta.
Kamrat H går in för att handla, jag sitter i bilen och hundarna börjar tjafsa med varandra där bak
Jag öppnar bakluckan för att ”hurva” åt dem …och vips hoppar två mopsar och en Hugo ut- och springer direkt in på Ica Maxi…
Saga satsar på trädgårdsavdelningen. Bull beger sig till bokavdelningen och Hugo galopperar som en ponny bland kassorna – full kalabalik
– Ridå-
Jag bestämmer mig för att jag är osynlig och får hjälp av en snäll hundägare att samla in gänget och snabbt stoppa in dem i bilen igen.
Ica Maxi på Storheden har nog aldrig haft så leende kunder förut 😀
(jag kollade försiktigt i NSD om någon passat på att filma- det hade ju jag gjort om det inte varit mina hundar- men. tack och lov- ingen journalist va5 på plats just dåDet blev till slut lite jobbigt att pendla – bara för att sova hemma – i röran, så vi bestämde att ”flytta” veckovis istället
Det finns ju vissa saker som ändå måste skötas på mörön (som fixa-golvet-killarma inte gör) typ vattna blommorna. mata mina surdegar och ha koll på kombuchan som ”puttrar” på.

En sak är då helt säker-
När Monicas Råneå inflikades i reviret får hennes s grannar inte röra sig speciellt mycket utan att det uppmärksammas- ljudligt
Vaktstyrkan är redo och laddad

2 thoughts on “– kaos…fast lite mysigt ändå

  1. angående kaos….
    det var länge sedan jag skrattade så när jag föreställde mig ICA Maxi och ett gång hundar….
    men jag medger att jag nog inte hade skrattat om hundarna varit mina……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *