-nu har vi riktig vinter…

visserligen inte helt säkert att vi får behålla snön så länge till, det utlovades tydligen regn och plusgrader framöver- men nu är det bara ljuvligt.
Några minusgrader och snö som räcker både för spark- och skidåkning.
(Nästan) alla hundarna älskar att vara ute och busa, tant Siri kan väl med sina 10 år tycka vintern är en smula överskattad- även om hon hänger med på promenaderna.
Men när vi kommer hem vill hon in och lägga sig i värmen- snabbt

De andra stannar gärna ute på gården en stund och busar en stund till

Efter senaste dagarnas snöfall är våra ”små” skogsvägar inte bilvänliga längre, utan man får lämna bilen vid vägkanten. Det har egentligen ingen större betydelse utom när man kommer med ett gäng ystra hundar som ska in i bilen- då vill man helst inte att det dyker upp någon annan bil som dessutom använder vår byaväg som rallybana (jo, dom finns)

Idag tog vi inte med skidorna med så det var bara att plumsa, och det blev lite  jobbigt för både 2- och 4-beningar. Vissa av mopsarna insåg snabbt att det var smartare att gå bakom mig där det blev upptrampat, men alla var rejält trötta när vi kom hem
Sigge är i perfekt kondition medan brorsan Bull just nu ser mer ut som en köttbulle.
Han utvecklade en vana att under tiden Ellen fick ”lyxmat” stå väldigt nära henne, och så fort hon spottade ut något som inte föll henne på läppen just då fångade han upp det i luften- han blev en mästare på det… och ja, det fick konsekvenser
Bullen som aldrig tidigare varit tjock känns numer som ett betongblock, och går på sträng diet
– men som sagt- han är inte korkad- det kan finnas foderkulor gömda i snön

En som verkligen älskar snö och kunde vara ute hela dan är vår röda prinsessa

– hon skulle behöva en lekkamrat i samma storlek- det bara lyser bus i ögonen på henne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *