-ibland…

får jag frågan hur jag törs låta Ellen leka med mopsarna, och hur vi kan låta dem vara tillsammans när det är sån storleksskillnad.
Den frågan kommer aldrig från dem som varit här och träffat Ellen och mopsarna och sett samspelet mellan dem- när de väl gjort det har de inga funderingar att låta deras lilla kelgris leka med både Ellen och ”vilda och galna” mopsar.
Ellen är stor och väger 7-8 gånger så mycket som en mops, men i huvudet är hon ändå lika stor eller liten som de är- och vice versa.
Hon skulle aldrig drömma om att utmana någon av de vuxna mopsarna, när de säger ifrån blir hon pytteliten, och ber genast om ursäkt- medan hon glatt leker och busar med de yngre som hänger på- och leken verkar vara på ganska lika villkor- man jagar och blir jagad.
Så klart ska man inte vara korkad och släppa ihop en 50 kilos hund med en liten 2 kilos om de inte känner och gillar varandra, där kan olyckan lätt vara framme utan att någon menar något illa, samma med stora klumpiga unghundar och valpar eller unghundar av små raser- det säger vanligt bondförnuft
Men hundar som känner varandra har sällan problem att leka tillsammans, även om storleksskillnaden verkar oöverkomlig-

                                            – är man liten kan man dessutom krypa ner i en liten grotta 😀

Så röda ”mops”Ellen och de andra mopsarna kommer även i fortsättningen att leka tillsammans- även om det ibland är hela havet stormar genom rummet och prydnadskuddarna från soffan flyger all världens väg
När det sen blir kväll övervakas Ellen noga av sin mopsmamma, Siri, som ser till att inget ont kan hända hennes ”lilla” adoptivvalp

 

2 thoughts on “-ibland…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *