– mmmm

Nu kommer den där roliga tiden, valparna växer och blir busigare och bara härligare att titta på
– varje dag händer massor – och de andra tittar nyfiket på vad som piper och rör sig på andra sidan grinden.
Tanterna och de äldre vet ju förstås, och tycker nog att de – för säkerhets skull- bör rycka in och ta tag i ”saken”, både Siri och Beata är fenomenala valpfostrare och hoppas gärna in och pysslar lite ( och hoppar ut när de blir less)
Än så länge får bara mamma Klara var med dom små, men nästa vecka  ska de få besök av några fler.
( Bull och Ellen brukar fixa eget tillträde och kolla runt lite – men man vill gärna vara med på ett hörn och kolla )

unspecified (13)
 Ernst med några killar från en annan kull

Sen kommer ” det andra”
Hur gärna man än vill kan man ju inte behålla alla valpar… det är bara så-
…men då ska man ju hitta ”världens bästa valpköpare ” till varje liten knodd eller knodda- och hittills har jag haft en helt fantastisk tur- för vi är en helt otrolig ”Nordanvindsfamilj” där jag får förmånen att följa nästan alla småisar ( där en del nu nästan blivit gubbar & tanter) i både med- och motgång.
En del träffar jag oftare, en del mer sällan… avstånd ställer ju till det lite- tur att det finns Internet.
Ibland kanske jag lägger mig i lite för mycket 😀 – förhoppningsvis får man ett påpekande då… men det är av välmening

För det är ju så ( för dom allra flesta uppfödare) att bakom varje kull man tar fram finns det många tankar och lång planering. Man kollar och jämför stamtavlor, man diskuterar med uppfödarkollegor om linjer och ev ”det bör man tänka på här” man funderar och funderar igen …för att få fram så bra och friska valpar som möjligt för att förvalta vår ras och föra den framåt- och egentligen planerar vi för att kunna gå vidare och få nytt avelsmaterial på kenneln som vi sen går vidare med.

DSCN5758
Absolut, det finns uppfödare som gör på annat sätt, som tar sina kullar med en annan tanke- och var och en gör på sitt sätt,

Så det kan vara svaret om någon ringer och frågar om det finns valpar till salu blir svaret- kanske, eventuellt och jag vet om någon vecka, då är det funderingar om någon valp ska stanna kvar, läggas på foder eller kanske få ett eget nytt hem

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *