– jag fick frågan…

hur det går att ha ihop så många hundar utan att det blir bråk… och med mopsar fungerar det oftast utan problem
P1000181
När det kommer kollohundar som ska stanna ett tag är det viktigt att de känner sig välkomna och trygga.
Även om de är födda här och säkert känner igen både lukter, mig och huset kan det vara lite läskigt att mötas av hela vårt gäng av überglada och hoppande knorrisar- mao – så vi brukar inte göra så.
Är det någon hund som ofta är här brukar de inte bry sig även om det står ett högljutt gäng och möter upp i hallen, det är bara hej hej och sen är de en i flocken.
Är det däremot någon som kommer för första gången så tar vi det lite mer försiktigt.
Då får man först träffa några lugna mopsar som inte är så glada och högljudda ( oftast tanterna och någon/ några av killarna) och efter ett dygn är ”den nya” ointressant och då brukar det vara helt lugnt att glida in i flocken.
DSCN7038
Ibland kommer någon och hälsar på som är lite blyg och kan behöva lite tid för att vilja umgås närmare, och då är hundarna helt otroliga. De bryr sig inte alls om den som vill vara ifred, de nosar knappt utan låter den hunden ta kontakt i sin egen takt.
De enda gånger där jag delar upp gänget är vid måltiderna, alla ska få äta lugnt i sin egen takt- och när de är många blir det många ”matsalar”. Några äter väldigt fort och är inte alls främmande att försöka sno mat från en finsmakare- och det är inte ok… så just vid maten är alla rum ( och nu även bak-altanen) ockuperad av matgäster

Vi har en mopskompis som brukar vara här ibland som trots att hen är mops och van vid våra hundar tycker  att mopsar är lite väl ”på”- 2-beningarna är klart mer trevliga- och nånstans verkar det som att det fungerar att vara så också- ingen av 4-beningarna verkar fundera närmare över det.
Ellen-propellern har också insett att här kommer och går mopsar i en aldrig sinande ström, och får hon bara nosa av dem så är de helt ok.
Ingen av de besökande mopsarna  har brytt sig speciellt mycket om henne. trots att hon ibland verkar säga ”stå still så jag får nosa” med lite mörk röst.
DSCN7068

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *