-jag…

har aldrig varit speciellt duktig i matte, och min brist på lokalsinne har varit omtalat…. jag verkar ha begåvats med en omvänd kompass – och konstant valt fel väg om det fanns två möjligheter.
Nu har jag ju förstått att de egenskaperna är något man föds med- eller inte- och i mitt fall var det alltså – inte-
Till det dåliga lokalsinnet, och inte så duktig i matte brukar också kopplas svårigheter att uppskatta sträcka… typ hur långt är det till grannen…. (mitt svar kan vara allt från 100- 500 meter och allt är en chansning)
Men man kan leva ett synnerligen gott liv utan just dessa små petitesser- men ibland så kan det ställa till det.

Idag skulle vi mäta tomten för att beställa nytt stängsel så rymlingarna hålls hemma.
Jag stod i ena änden av gården med det nyinköpta superlånga måttbandet och Kamrat H travade iväg till andra sidan, av någon mycket märklig anledning var det jag som skulle avläsa måttbandet…(han borde ju vetat bättre)
IMG_0034
yepp- jag läste av och det stod 80 meter klart och tydligt.
Kamrat H  frågade visserligen om jag verkligen  läste de svarta siffrorna,  sen hörde jag inte så mycket mer av vad han sa, han var ju så långt borta (80 meter :-D)
Efter det skulle vi kolla bredden-  den blev 76 meter-
här började jag faktiskt till och med jag fundera eftersom tomten inte är kvadratisk utan klart smalare än lång- så jag drog till med 65 meter istället.
Kamrat H lät mycket tveksam och frågade om jag verkligen läste rätt siffror- och helt plötsligt insåg jag att det var väldigt kort bit måttband mellan 65 och 76- def inte en meter så det var uppenbarligen nåt fel på måttbandet….
Vi bytte avläsare och hej och hå- jag hade helt missat metersiffrorna (dom var röda) och läste decimetertalen som snabbt rusade förbi… så vid ommätning halverades nästan sträckorna 😀
(himla tur att vi inte beställde nät efter mina beräkningar- vi hade fått stängsla dubbelt)
IMG_0041                                    – det var nog mopsarna som ställde till det- måttbandet var kul att leka med….

Efter min formidabla tomtmätning kände jag att jag behövde röra på mig lite…
och Ellen-propellern hänger alltid glatt på
DSCN5260 DSCN5263
– tror jag ska ägna mig åt sådant i framtiden….det känns som säkrare mark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *